Εκπαίδευση


Όταν πληροφορήθηκα την διεξαγωγή σεμιναρίου αυτοδιάσωσης (ή διαδραστικό εργαστήριο -workshop-), που είχε προγραμματίσει ο ΣΕΟ Αθήνας, σκέφτηκα οτι ευκαιρία ήταν να δώ στην πράξη όσα από τα βιβλία είχα διαβάσει για το σημαντικό και ευαίσθητο θέμα της διάσωσης.

Εκπαιδευτής ήταν ο Αντωνόπουλος Αντώνης. Το σεμινάριο είχε διάρκεια 4 μέρες (χωρισμένο σε 2 Σ/Κ) και είχε ως αντικείμενο χειρισμούς και τεχνικές αυτοδιάσωσης σε κάθετο πεδίο (βράχος, πάγος, μεικτά).

Αυτοδιάσωση

Οι πληροφορίες που πήρα ήταν πολλές και σίγουρα δύσκολα κάποιος θα τις συγκρατήσει όλες αν δεν ασχοληθεί μόνος του με το αντικείμενο, μετά το τέλος του σεμιναρίου. Αυτό που μένει όμως, είναι πολλές διαφορετικές τεχνικές (κόμποι, χειρισμοί κ.α), που αν συνδιαστούν σωστά και με ασφάλεια, μπορούν να επιλύσουν σχεδόν κάθε πρόβλημα που θα προκύψει στο βουνό. Όποιος παρακολουθήσει ένα σεμινάριο τέτοιου είδους, μαθαίνει επίσης την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει (μια σειρά από ενέργειες) για να φτάσει στην διάσωση του θύματος (είτε είναι επικεφαλής είτε είναι δεύτερος), με ασφάλεια και αποτελεσματικά.

Αυτοδιάσωση

Γενικότερα πάντως, πρέπει να αναφέρω οτι καλό θα ήταν να οργανώνονται περισσότερα τέτοιου είδους εκπαιδευτικά σεμινάρια, με διαφορετικά αντικείμενα, για να μπορεί να εκπαιδεύεται όποιος θέλει, χωρίς να είναι αναγκασμένος να περιμένει πότε θα γίνει μια σχολή αναρρίχησης, που αμφίβολο είναι το αν θα του προσφέρει αυτό που πραγματικά αναζητάει.

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να πληροφορηθεί από τον ΣΕΟ Αθήνας πότε θα πραγματοποιηθεί το επόμενο σεμινάριο και με ποιό αντικείμενο.

Κ.Β. Μαρματζάκος

Advertisements

Αφήστε ένα σχόλιο/Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s