Πώς να στήσετε την σκηνή σας


Οδηγίες χρήσης

Καλοκαιράκι και παρόλο που  απαγορεύεται το ελευθερο camping, κάποιοι από εμάς (είτε από ιδεολογία είτε λόγω οικονομικής στενότητας) θα το επιχειρήσουμε. Διαβάστε στο σημερινό άρθρο γενικές πληροφορίες για το πώς θα στήσετε την σκηνή σας εύκολα σε απλά βήματα. 

 1. Επιλέξτε το σημείο που θα στήσετε. Προτιμάτε ένα επίπεδο, ευρύχωρο σημείο με σκιά και προστασία από τον αέρα. Αποφύγετε να στήνετε πολύ κοντά σε ποτάμια, την θάλασσα ή σημεία που μπορεί να συγκεντρωθεί νερό σε περίπτωση βροχής.
 2. Απομακρύνετε από τον χώρο πέτρες, κλαδιά και οτιδήποτε άλλο μπορεί να τρυπήσει την σκηνή σας ή να διαταράξει τον ύπνο σας.
 3. Αν έχετε κάποιο υλικό που βάζετε κάτω από την σκηνή σας, στρώστε το.
 4. Ανοίξτε την σκηνή και ξεδιπλώστε την πάνω στο υλικο αυτό. Προσανατολίστε την σκηνή όπως θέλετε (δώστε βάση από που θα βγεί ο ήλιος το πρωί)  και βάλτε τα πασαλάκια στις 4 γωνίες τεντώνοντας καλά. Αυτό θα σας λύσει τα χέρια στην περίπτωση που δεν έχετε δεύτερο άτομο να σας βοηθήσει ή φυσάει πολύ.

  χρήσιμα υλικά
 5. Συναρμολογήστε τις μπανέλες (είναι ο σκελετός τις σκηνής) και περάστε τις μέσα από τις ειδικές πτυχώσεις(κάποιες σκηνές έχουν ειδικά κλιπς). Ο σκελετός συνήθως σχηματίζει ένα X. Περάστε την άκρη κάθε μπανέλας στην ειδική υποδοχή και η σκηνή θα αρχίσει να σηκώνετε. Αν η σκηνή σας αποτελείτε από ένα κομμάτι έχετε σχεδόν τελειώσει. Αν αποτελείτε από δύο κομμάτια, περάστε το δεύτερο κομμάτι πάνω από τον σκελετό (προσέχοντας να φέρετε τις εισόδους στο σωστό σημείο).
 6. Με τα πασαλάκια σταθεροποιήστε και τεντώστε την σκηνή στο έδαφος.
 7. Τέλος χρησιμοποιήστε τα ειδικά σχοινάκια για να τεντώσετε καλά την σκηνή .  Όσο καλύτερα τεντωμένη είναι η σκηνή, τόσο καλύτερη συμπεριφορά θα έχει στον αέρα και την βροχή.

Συμβουλές:

 • Διαβάστε τις οδηγίες της σκηνής σας και ρίχτε μια ματιά σε όλα τα υλικά της πριν την χρησιμοποιήσετε. Κάποιες σκηνές έχουν ιδιαιτερότητες που πρέπει να γνωρίζετε.
 • Καρφώστε τα πασαλάκια υπό γωνία στο έδαφος και όχι κάθετα.
 • Χρησιμοποιείτε τους ειδικούς εντατήρες (είναι τα πλαστικά  πραγματάκια που έχει κάθε σχοινάκι) για να τεντώσετε τα σχοινάκια και μην κάνετε δικές σας πατέντες.

  Σχοινάκι με ειδικό εντατήρα
 • Δώστε προσοχή την πρώτη φορά που ξεπακετάρετε την σκηνή, στον τρόπο που είναι διπλωμένη για να την μαζεύετε πιο εύκολα στο μέλλον.
 • Μην διπλώνετε την σκηνή στο ίδιο σημείο πάντα γιατί μπορεί να σκιστεί σε αυτό.
 • Αφήστε την σκηνή να στεγνώσει πριν την μαζέψετε και αερίζετε συχνά την σκηνή σας ακόμα και όταν δεν την χρησιμοποιείτε.

Καλό καλοκαίρι!

Advertisements

Αφήστε ένα σχόλιο/Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s