Τρύπιο λάστιχο: Πώς θα μειώσετε τις πιθανότητες να σας συμβεί


Τα τρύπια λάστιχα, είναι μέρος της ποδηλατικής μας ζωής. Σε όλους έχει συμβεί και θα μας συμβεί πολλές φορές ακόμα! Μπορούμε όμως να ελαττώσουμε τις πιθανότητες να πάθουμε λάστιχο, ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές…

  • Ελέγξτε αν υπάρχει στους τροχούς σας η ειδική ελαστική ταινία που προστατεύει την σαμπρέλα από την ζάντα. Αν δεν υπάρχει τοποθετήστε μια ή εναλλακτικά, μπορείτε να τυλίξετε την ζάντα με χαρτοταινία. Tip: Υπάρχει αντίστοιχη ταινία που μπαίνει μεταξύ της σαμπρέλας και του ελαστικού.
  • Σκόνη ταλκ. Αν αλείψετε την σαμπρέλα με ταλκ, θα γλιστράει και δεν θα κολλάει στο λάστιχο. Έτσι μειώνεται η τριβή και η πιθανότητα να τρυπήσει από αυτή!
  • Σταματήστε και ελέγξτε. Αν πιστέυετε οτι πατήσατε κάποιο αιχμηρό αντικείμενο (γυαλί, αγκάθι κ.α.), σταματήστε και ελέγξτε το λάστιχο. Μπορεί να προλάβετε να βγάλετε το ύποπτο αντικείμενο πριν κάνει την ζημιά…
  • Δοκιμάστε το ειδικό υγρό που μπαίνει στην σαμπρέλα ή στα tubeless λάστιχα και φράζει τις τρύπες όταν αυτές εμφανιστούν!

Επειδή τίποτα όμως δεν σας εξασφαλίσει 100% οτι δεν θα πάθετε φούιτ, όπως λένε και οι σαλονικείς, πρέπει πάντα να έχετε μαζί σας τρόμπα, υλικά για να επισκευάσετε τα ελαστικά και μια έξτρα σαμπρέλα.

Καλές βόλτες!

Αφήστε ένα σχόλιο/Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s