ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΩΝ


Στον Albert Precht, έχουμε αναφερθεί σε παλαιότερα άρθρα. Το 3ήμερο που πέρασε βρεθήκαμε σε ένα ακόμα πεδίο που άνοιξε στο νοτιοανατολικό άκρο της Κρήτης. Συγκεκριμένα στο φαράγγι Περιβολακίων του νομού Λασιθίου. Σχετικές πληροφορίες για τις διαδρομές μπορείτε να βρείτε στον αναρριχητικό οδηγό του Precht. Δυστυχώς είναι γραμμένος μόνο στα Γερμανικά, αλλά ακόμα και αν δεν μιλάτε την γλώσσα (όπως εγώ), θα σας βοηθήσει πολύ.

 

ΕΞΩΦΥΛΛΟ
Ο αναρριχητικός οδηγός του Precht

Το πεδίο έχει πάνω από 50 διαδρομές, εξοπλισμένες με ρελέ και ενδιάμεσες ασφάλειες στα κατάλληλα σημεία, ενώ υπάρχουν και διαδρομές παραδοσιακού χαρακτήρα. Το ανάπτυγμα αυτών ποικίλει από τα 50 – 300 μέτρα. Η ιδιαιτερότητα του πεδίου είναι τα ονόματα των διαδρομών. Όλες  έχουν ονόματα γνωστών αναρριχητών και ο Precht φρόντισε να γράψει πληροφορίες για τον κάθενα από αυτούς, σε ανοξείδωτες πλάκες (και αυτές στα γερμανικά…) οι οποίες βρίσκονται βιδωμένες δίπλα στα ρελέ. Ο προσανατολισμός του φαραγγιού στον νότο, μάλλον το καθιστά ακατάλληλο για τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά όλο τον υπόλοιπο χρόνο, μπορείτε να το επισκεφτείτε άνετα!

P1020289
Το όνομα της Lynn Hill διακρίνεται με δυσκολία.

Η παρέα μας αποτελούμενη από τους: Σουζάνα, Κατερίνα, Γιώργο, Τέρυ, Άρη, Αλέξανδρο και… εμένα, χωρίστηκε σε 3 σχοινοσυντροφιές και έκανε 6 διαδρομές, που μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις! Το μόνο αρνητικό που μπορώ να σκεφτώ, είναι ο κοφτερός βράχος. Το φαράγγι είναι πολύ ωραίο, ενώ η θέα από τις διαδρομές προς το Λιβυκό πέλαγος και την Μονή Καψά στην έξοδο του, προσθέτουν μια αίσθηση χαλάρωσης.

 

Ελπίζω οι διαδρομές να δούνε τις περισσότερες δυνατές επαναλήψεις από ντόπιους και όχι μόνο αναρριχητές. Προσωπικά, ανυπομονώ να ξαναεπισκεφτώ την περιοχή και να σκαρφαλώσω στο φαράγγι!

photos by: Τέρυ & peripetia365

 

Advertisements

Αφήστε ένα σχόλιο/Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s