Συντήρηση πιολέ


Το πιολέ είναι ένα απο τα σημαντικότερα υλικά του ορειβατικού μας εξοπλισμού! Χάρις σε αυτό, μπορούμε να κινούμαστε με ασφάλεια σε χιονισμένο ή παγωμένο πεδίο. Η σωστή συντήρηση του, το κάνει πιο αποτελεσματικό και εύκολο στην χρήση του! Για αυτό θα πρέπει να το ακονίζουμε όταν η μύτη της λάμας ή η αιχμή του παραμορφωθούν από την χρήση.

Ένα καλά ακονισμένο πιολέ, χρειάζεται λιγότερη δύναμη για να καρφωθεί στον πάγο, που σημαίνει λιγότερη κατανάλωση πολύτιμης ενέργειας από εμάς! Επίσης, ένα καλοακονισμένο πιολέ, δεν καταστρέφει τον πάγο και κάνει την τοποθέτηση πιο ασφαλή!

ΜΕΡΗ ΠΙΟΛΕ

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:

  • Μια λίμα με λεπτά δόντια
  • Ντουκόχαρτο
  • Αλοιφή φινιρίσματος

Διαδικασία:

Αν έχετε κάποια μέγγενη, στην οποία μπορείτε να τοποθετήσετε το πιολέ (προσοχή να μην το γδάρετε) για να είναι σταθερό, κάντε το. Αν όχι μπορείτε να το κρατάτε στο χέρι. Με την λίμα, λιμάρετε απαλά την μύτη, ακολουθώντας τις γωνίες του κατασκευαστή, μέχρι να εξαλείψετε κάθε παραμόρφωση αυτής και να νιώσετε οτι είναι και πάλι κοφτερή. Προσοχή! Οι σας κινήσεις πρέπει να είναι προς μια κατέυθυνση και όχι εμπρός – πίσω! Έπειτα, βρέξτε καλά το ντουκόχαρτο και τρίψτε την μύτη χρησιμοποιώντας κυκλικές κινήσεις, μέχρι να γίνει τελείως λεία. Προσέξτε πρέπει να βρέχετε συχνά το ντουκόχαρτο! Τέλος, βάλτε αρκετή ποσότητα αλοιφής φινιρίσματος σε ένα βαμβακερό πανί και τρίψτε πάλι με κυκλικές κινήσεις το σημείο, μέχρι να φύγει και η παραμικρή ατέλεια.

Μπορείτε να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία για να ακονίσετε το φτυαράκι,την αιχμή του πιολέ ή και τα κραμπόν σας!

Παρακολουθήστε σχετικό βίντεο.

 

Advertisements

Αφήστε ένα σχόλιο/Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s