Συλλογές

Ψηλορείτης – Ορειβατικό Σκι

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Advertisements

ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ-ΔΙΚΤΗ

Την Κυριακή 15/1/2017, βρέθηκα στον Λιμνάκαρο με παρέα, όπου άλλοι σκαρφαλώσαμε και άλλοι κάναμε σκι.

Με τον Φώντα Σπινθάκη κάναμε μια νέα διαδρομή, την οποία ονομάσαμε «Calamity Jane», ενώ ο Γιώργος Σπινθάκης με Τον Γιαννη Αγγελή επανέλαβαν την διαδρομή «Linking Dreams».

Με την ευκαιρία, τοποθέτησα σε μια φωτογραφία κάποιες από τις διαδρομές που υπάρχουν στην Δίκτη. Ελπίζω σύντομα να βρώ περισσότερα στοιχεία και πληροφορίες για να συμπληρώσω το πανοραμικό.

Κ. Β. Μαρματζάκος

Μια ακόμη πρωτιά για την αναρρίχηση στην Κάλυμνο

kalymnosola

DSC01033Το πρώτο σχολείο στην Κάλυμνο, αν όχι στην Ελλάδα, που ενέταξε επίσημα το πρόγραμμα της αναρρίχησης «Φτάνω Ψηλά» στις δραστηριότητές του, αναδεικνύεται το Δημοτικό Σχολείο Πανόρμου, επιδιώκοντας να καλλιεργήσει στα παιδιά μια δεξιότητα που είναι στενά συνδεδεμένη με την ανάπτυξη του τόπου τους, με τον τελευταίο να φιγουράρει στην κορυφή της λίστας με τους δημοφιλέστερους αναρριχητικούς προορισμούς παγκοσμίως.
«Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι έρχονται στην Κάλυμνο άνθρωποι από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης για να αναρριχηθούν στα βουνά της και τα παιδιά του νησιού δεν γνωρίζουν τίποτα για το άθλημα που φέρνει στον τόπο τους όλον αυτόν τον κόσμο, αλλά και για τις ιδιαιτερότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του φυσικού περιβάλλοντος στο οποίο ζουν» λέει ο γυμναστής του σχολείου κ. Γιώργος Παπαγεωργίου.

Δείτε την αρχική δημοσίευση 787 επιπλέον λέξεις